Latest From Our Blog

Mindre lyckade koncept inom produktpaketering

Att lyckas med att skapa ett bra designkoncept gällandes paketering av produkter, att fånga kundens intresse, väcka nyfikenhet, visa innovativt tänkande är långt ifrån enkelt. Ibland ser vi riktigt briljanta idéer där man verkligen lyckats fånga allt och lite till, genom skapandet av produktens paketering.

Men allt för ofta ser vi även raka motsatsen, där tanken bakom paketeringen är helt bortom allt förstånd, där designen inte alls är tilltalande, snarare tvärtom och med andra ord ett mer eller mindre misslyckande. Där man börjar undra om tillverkaren överhuvudtaget ens tänkt igenom idén innan beslutet togs.

Inget miljötänk alls

forIbland börjar man verkligen tvivla på om producenter av olika produkter eller företag av olika slag ens ägnar en minsta liten tanke på miljön, eller den mängd pengar de spenderar på något helt onödigt, pengar som istället skulle kunna använts för att exempelvis värna om miljön istället. Ett perfekt exempel på detta är individuellt paketerade bananer, där bananer, en för en, paketerats in i en plastpåse. Visst finns det dom som går och köper bara en banan, men om jag vill köpa två eller tre, behövs det då verkligen tre plastpåsar?

Lösning för svåra förpackningar

stopVi har alla någon gång köpt något där produkten i fråga varit försluten i en plastförpackning som mer eller mindre är inbrottssäker, du måste gå lös på den med sax, rycka och slita och efter många om och men, till sist lyckats få ut den ur förpackningen. Då var det någon som kom på idén att ta fram ett verktyg, en produkt som skulle hjälpa dig vid just sådana tillfällen. Men där tog sedan den goda idén slut, då verktyget man behöver var själv inpackat i exakt en sådan förpackning man aldrig kommer in i. Väl genomtänkt leverans av produkten? Nja, kanske inte.

Paket inuti ett paket

Detta måste väl i alla fall vara ett av de mer idiotiska förpackningskoncept jag någonsin sett. Inte nog med att dessa allergitabletter är individuellt förpackade istället för att exempelvis säljas i en burk eller en karta om tio tabletter i varje, nej dom förpackar dom en och en och sedan för att verkligen jävlas, så tar dom alla dessa individuellt förpackade tabletter och inkluderar dem i en ännu större förpackning, ett paket i ett paket med andra ord. Personen på detta företag som kom fram med denna idé borde ha sparkats på stående fot! Men som om de inte vore nog så är självfallet den större förpackningen av den typ som är omöjlig att komma in om man inte har en uppsättning verktyg nära till hands.

klMicrosoft, dom tog dock steget längre än producenten här ovan, dom nöjde sig inte med att paketera sin produkt i ett paket inuti ett paket, nejdå, dom valde att ta detta paket och paketera det inuti ytterligare ett paket. Självfallet så var alla 3 gjorda av plats så inget som helst miljötänk från företaget när denna produkt såldes. Det kanske bör tilläggas att denna produkt såldes för ett par år sedan, men samtidigt tycker jag inte att det hör hit. Slöseri är slöseri, onödig förpackning är fortfarande onödig och inte minst, icke önskvärd.

Tags

Sök

Sociala nätverk