Latest From Our Blog

Förpackningar som är mer eller mindre omöjliga att öppna – del 1

Att lyckas med att skapa ett bra designkoncept gällandes paketering av produkter, att fånga kundens intresse, väcka nyfikenhet, visa innovativt tänkande är långt ifrån enkelt. Ibland ser vi riktigt briljanta idéer där man verkligen lyckats fånga allt men andra stunder börjar man verkligen undra om producenten ens tänkt efter när de skapade förpackningen, om de ens själva suttit som konsument och försökt öppna förpackningar av typen som själva använder, och alla de svordommar som i regel följer.

Gång på gång stöter vi dessvärre på just detta problem, där producenten inte ägnat 1 minut från konsumentens aspekt, hur slutkunden ska kunna ta del av deras produkt, OM de nu kan få ut den ur förpackningen.  Här nedan tänkte jag dela med mig av några skrämmande exempel på dessa typer av förpackningar, som vi alla stött på vid ett eller annat tillfälle och som många gånger har resulterat i skador av en eller annan art.

Sony hörlurar

Vid ett eller annat tillfälle har vi stött på denna typ av förpackning och hur många gånger har vi då inte suttit där och släng ut oss svordomar över idiotin bakom valet av denna typ av förpackning. Varför göra det så svårt att öppna den. En kund hade sån otur att han till och med lyckades sticka sig själv med en sax när han försökte bryta sig in i förpackningen för att få ut dessa hörlurar från Sony. Var försiktiga när ni tar er an dessa typer av förpackningar så ni inte råkar ut för samma sak som denna kund.

Ett annat praktexempel är denna typ av förpackning, som är ännu svårare än den från Sony. Det är den typen av plastförpackning som har som en hård ram av plast runt produkten och denna ”ram” är mer eller mindre omöjlig att ta sig igenom såvida man inte har ordentliga verktyg framför sig. Detta har exempelvis hänt mig personligen när jag försökt få ut en produkt ur samma förpackning som Microsoft använde för denna x-box produkt. Vid inte mindre än två olika tillfällen har jag lyckats ha sönder en sax och det slutat med att jag plockat fram verktyg ur verktygslådan för att komma åt produkten jag köpt. Det andra man kan undra över är varför i hela världen man valt att ha en sådan stor förpackning och en sådan liten produkt. Batteriet inuti upptar inte mer än en femtedel av den totala ytan så tänk på all den plast och onödigt material som tillverkaren använt sig av och den mängd pengar de skulle kunna spara genom att dra ner storleken en aning.

Visst, i USA finns det regler, precis som i Europa, på hur stor en förpackning bör vara för att skydda produkten. USA har exempelvis även tagit steget längre där det nu krävs DUBBLA förpackningar för att skydda produkten. Är det inte dubbla förpackningar, då skyddas inte produkten av transportförsäkring från leverantör till kund och skulle produkten skadas, då måste tillverkaren stå för kostnaden. Men med dubbla förpackningar, då är det transportbolaget som måste täcka skadan.

Tags

Sök

Sociala nätverk